Hogyan gondoskodjunk otthonunk védelméről?

Hogyan gondoskodjunk otthonunk védelméről? Telki

Tetőfedés és ácsmunka Telki

Az otthonunk nem csak szállás, hanem biztonságot is jelent számunkra. Ennek érdekében különös figyelmet kell fordítanunk tetőszerkezetére és állékonyságára. A tető kiváló állapota ugyanis alapfeltétele annak, hogy otthonunk hosszú távon is védve legyen az időjárás viszontagságaitól.

A tető korábbi sérüléseinek javítása mellett érdemes időnként teljes tetőfelújítást vagy cserét is eszközölni. Ennek során az elhasználódott elemeket, pl. a tetőcserép darabokat, gerendákat, lécezéseket kicserélik. Szükség esetén a tetőszerkezet hőszigetelése is megoldható.

A tetőfelújításokat, javításokat szakemberekkel, ácsokkal kell elvégeztetnünk. Az ács szakember pontosan tudja, milyen anyagokat és megoldásokat érdemes a tetőn alkalmazni, hogy az a lehető legtovább megfelelő védelmet nyújtson. Az ácsmunka magában foglalja a tetőszerkezet előkészítését, az anyagok szállítását és a tetőfedéssel kapcsolatos minden munkafolyamat elvégzését.

A tetőfedés során az ács a tetőformára és anyagára leginkább megfelelő fedési módot, anyagot választja. A palatetőkhöz és magastetőkhöz gyakran kerül alkalmazásra kétnyomó cserép, habarcsos cserép vagy acél- és bitumenes hullámlemez. Lapostetőnél bitumenes hullámlemezek, Göltérlemezek és ötrétegű műanyag tetőfóliák a leggyakoribbak. Tetőfelújításkor érdekünk, hogy olyan új fedés kerüljön fel, mely legalább 30-40 évre megbízható védelmet nyújt.

A megfelelő tetőfedés kulcsfontosságú otthonunk hosszú távú védelme érdekében. Érdemes ács-szakembert megbízni a munkával, aki kiváló anyagokat és technológiát alkalmaz, így biztos védelmet nyújtó új tetőt épít a házunkra. Tetőnk állapotát ne bízzuk a véletlenre!
Tetőfedés és ácsmunka